Welkom in de Betuwe

In onze boomgaard houden wij onze Franse Hangoren. In de winter lekker beschut door de grote haag, de fruit- en notenbomen en een groot groen platanendak.  Iedere ren heeft een vast binnenhok en is deels overdekt zodat de konijnen altijd warm en droog kunnen zitten.  De rennen kunnen met elkaar verbonden worden zodat wij bij groepen meer ruimte kunnen bieden.

Vrij rondrennen & knabbelen aan vers fruithout

Wij geven de konijnen dagelijks hooi en stro en natuurlijk bix. Ook geven wij een beetje paarden kruidenmueslie. Hier smullen ze van en het is erg goed voor o.a. hun vacht. Ook is er altijd wat fruithout om op te knabbelen en groenvoer. Af en toe een oud stuk brood is ook een traktatie.
Wij geven nooit snacks zoals honing staafjes of yoghurt snoepjes…. alles wat wij geven komt direct uit de natuur.

Kijk om je heen

Onze konijnen lopen altijd los buiten in de grote ren. Zij hebben daar de ruimte om te spelen en te rennen.

De rennen zijn aan elkaar te koppelen zodat als er grotere groepen bij elkaar lopen de ruimte verdeeld kan worden. Zo kunnen de konijnen zich als ze dat willen terugtrekken en toch in groepen leven.
Otters is meerdere kleuren.. Dat is ons Doel.

Hokken ?

Een konijn hoort niet in een hok.  Onze fransjes lopen los zoals je hebt kunnen lezen.
Voor extra goede verzorging voor, tijdens en na bevallingen, zieke- en /of dieren die herstellende zijn hebben wij enkele ruime hokken in onze overdekte stal. Naast het feit dat wij de dieren daar beter in de gaten kunnen houden en verzorgen is er ook 24 uur per dag camera toezicht.
Deze overdekte stal is koel en goed geventileerd. Jonge dieren kunnen hier evt. ook los rond huppelen.

Inspiratie nodig ??

Kijk hier als je wat inspiratie nodig hebt voor het realiseren van een goede huisvesting voor je konijnen. Veel eigenaren lopen met dezelfde vragen rond en hier delen wij foto’s van ideeën van anderen.  Wie weet helpt het je om je nieuwe ren verder te realiseren.