Een konijn alleen of als koppel of groep.

Een konijn is een gezelschapsdier en is gewend om in groepen te leven. Dit betekent dat het niet graag alleen is. Als u niet veel thuis bent maar ook als u uw konijn buiten houdt is het beter om minimaal 2 konijnen samen te houden. Een konijn alleen is maar alleen en dit kan leiden tot het ontstaan van gedragsafwijkingen.
Daarom adviseren wij altijd om konijnen minimaal in een koppel of nog beter een groep te houden.

Hoe kunnen wij het beter aan u laten zien dan foto’s van koppels waar de liefde vanaf spat?

Hoe stel je een koppel of een groep samen

In principe zijn alle combinaties mogelijk. Natuurlijk zijn er combi’s die meestal goed gaan, maar meestal betekend niet altijd.
Er spelen vele factoren mee en het is simpelweg niet te voorspellen.

  • Wij helpen u vanaf het moment dat u hier bent om te komen kijken tot zolang dat nodig is nadat u de dieren bij ons heeft opgehaald.
  • Wij begeleiden het hele proces en doen de koppeling voor u als u dat wilt.
  • In alle gevallen geldt dat wij geen garanties geven. Dieren blijven dieren en in de ontwikkeling naar een volwassen dier kan er van alles gebeuren wat de ‘klik’ tussen de dieren kan verstoren.
  • Daarom adviseren wij altijd om een alternatief te hebben om de dieren te kunnen scheiden.
  • Het is niet in alle gevallen mogelijk om dieren terug te nemen bij een mislukte koppeling.
  • Kiest u er zelf voor om te koppelen dan is het risico aan u en nemen wij geen dieren retour.

Ervaringen..

Happy konijnen; happy baasje!
De aanschaf van een Franse hangoor was in eerste instantie bedoeld als gezelschap voor mezelf. Heel egoïstisch misschien, maar mijn stoere ram zou aan liefde en aandacht zeker niks tekort komen.

Toen ik merkte dat hij altijd bij me in de buurt bleef, zowel binnen als buiten, snapte ik dat hij zich alleen zou voelen op de momenten dat ik er niet ben. Ik heb toen bij Carrol-Joan ook een voedster opgehaald. Omdat ze elkaar al kenden, verliep het koppelen naar verwachting heel soepel. Je wordt hierin heel goed begeleid en Carrol-Joan gaf mij als onervaren eigenaar veel ruimte voor vragen en overdenkingen. Ze luistert naar je, geeft advies, maar dringt je niks op. Dat was heel prettig en daarom ben ik nu de gelukkige eigenaar van een prachtkoppel!

Mijn angst, dat ik nu geen aandacht meer zou krijgen van mijn stoere ram, was ongegrond. Hij komt nog steeds naar me toe om knuffels te halen en zijn vriendinnetje inmiddels ook. Dat betekent dus: dubbele knuffels, dubbel genieten en dubbel geluk! Ze wassen en beschermen elkaar en liggen het liefst lekker zij aan zij. En, nog een belangrijk voordeel: je hebt er niet eens dubbel werk mee. Het voeren en schoonmaken gaat allemaal in één moeite door. Bovendien voel ik me nu minder schuldig als ik overdag ga werken.

Kortom: er zijn geen argumenten om het niet te doen. Het heeft mij alleen maar extra happy gemaakt, dus ik ga voortaan altijd voor een koppeltje. Natuurlijk kan het misgaan, maar ook dan is Carrol-Joan er om je te steunen en haar kennis en passie met je te delen. Zij kan je precies vertellen wat in jouw/jullie situatie het beste is. Vertrouw daar maar op.

Happy baasje Sas